Cada dia, quan cau el sol, en Solomon abaixa la persiana del taller i es reuneix amb altres companys a la petita taverna del barri per compartir un parell de cerveses i fer-la petar. A molts llocs del món, la cervesa és una de les begudes més populars, i el seu consum és una forma de socialització i de camaraderia. La taverna és modesta, però s'ha convertit en un refugi per als veïns enmig de la vida atrafegada de la ciutat. Els homes criden, riuen i s'expliquen les vicissituds del dia, mentre un noi de bata verda fa viatges amunt i avall perquè cap d'ells no es quedi sense ampolla. La seva habilitat per recordar les preferències de cadascú fa que els clients se sentin com a casa. A mesura que passen les hores, el grup s'oblida de les preocupacions, fins i tot del cansament de les llargues jornades laborals. S'hi passen hores, fins que el sol cau sobre la ciutat i les estrelles comencen a despuntar.
“ No pots controlar la gent per la força,
però pots distreure'ls amb el consumisme
— Noam Chomsky, filòsof i activista
Qualsevol forma de consum, des de la cervesa fins als programes de televisió, passant pel transport o les sessions als salons de bellesa, és un motor per al creixement de l'economia. En un mercat competitiu, la demanda de béns i serveis impulsa el desenvolupament de noves tecnologies, genera ocupació i força les empreses a millorar la qualitat dels seus productes per satisfer les expectatives dels compradors. No obstant això, consum i desenvolupament no sempre són causa i efecte, ja que no tots els hàbits són sostenibles, ni tots els col·lectius tenen el mateix accés als béns i als serveis.
D’una banda, l’explotació intensiva de recursos naturals o l’ús d’energia durant els processos de producció contribueixen a la contaminació, a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, a la desforestació, a la pèrdua de biodiversitat o a la generació d’una gran quantitat de residus, entre molts altres impactes que exerceixen una pressió significativa sobre el medi. De l’altra, el consum amplifica les desigualtats. En alguns països, la producció massiva comporta condicions laborals precàries, salaris baixos, jornades de treball extenuants i manca de drets laborals.
El Tej és motiu de reunió per als etíops. És un tipus de licor molt popular que s'obté de la fermentació de la mel amb aigua i branques del gesho, un arbust originari de la regió que també s'utilitza en rituals i en medicina. El grau alcohòlic del Tej pot variar entre els quatre i els divuit graus, depenent de la quantitat de mel i del temps de fermentació. El recipient usat per beure'l s'anomena berele, una mena de gerro de vidre amb una boca estreta i bombat a la base.